24 August, 2009

Dragi dezvoltatori web

În caz că nu ați observat, moda la ecranele LCD este să fie late (format 16/10). Dacă folosiți formatul coloană (câteodată mai mult de) jumătate din ecran este nefolosit. În afară de asta, de multe ori pe ecranele cu rezoluție mare (peste 120 dpi) scrisul vostru apare prea mic ca să poată fi citit și singura soluție este să folosesc zoom sau să forțez dimensiuni minime de font, că de dimensiunile mele implicite nu țineți cont. În consecință tot textul va fi restrâns la 2-3 cuvinte pe fiecare rând, făcând totul și mai dificil de citit. Sau poate nu vreți cititori... :-) Ca să înțelegeți despre ce vorbesc am pus și un screenshot de pe laptopul meu (ecran 15'', 1680x1050). Scrisul nu are nici măcar 2mm și trebuie să folosesc zoom 150% ca să ajungă la dimensiunea scrisului dintr-o carte.

2 comments:

  1. Ai dreptate in ceea ce spui, insa nu poti multumi pe toata lumea, iar o rezolutie ca a ta nu e asa de des intalnita incat sa merite munca :)

    ReplyDelete
  2. Eu nu mă prea pricep, dar din câte am înțeles eu, html a fost creat pentru a se adapta la browserul cititorului, așa cum pdf a fost creat pentru a păstra încadrarea în pagină indiferent ce se întâmplă.

    Dacă nu se adaptează atunci ceva nu e în regulă :)

    ReplyDelete